Styrelsesmöte 5 oktober 2022

5 oktober träffades HPF Danmark och HPF Sverige på Stockholmskontoret, där såväl nuvarande drift som planer för framtiden diskuterades. På mötet deltog fler supportrar från vårt nätverk – bland andra Mats Sundin, svensk före detta professionell ishockeyspelare som spelat större delen av sin karriär i National Hockey League.

Bland annat diskuterades om man skulle utöka styrelsen med tanke på de kommande och ambitiösa planerna för HPF Sverige. Dessutom diskuterades det globala insamlingsinitiativet för att stödja skolmatning i Kenya. Inför utmaningen med den pågående torkan försöker HPF att utöka och implementera ett skolmatningsprogram till våra 20 skolor i Mount Kenya-området – Meru, Isiolo och Laikipia counties. Skolorna ligger i några av Kenyas fattigaste och torkadrabbade områden. Vi ska se till att skolbarn får en hälsosam och regelbunden daglig måltid och bästa möjliga grund för ett liv ur fattigdom. Genom detta extraordinära ingripande kan vi minska avhopp och frånvaro orsakat av torkan. 70.000 USD samlas nu in för detta viktiga initiativ, som vi är stolta över.

Vi träffas igen 12 december.